СПОРТ

Почну з того, що на мою думку спорт, а що фізкультура.
Отож фізкультура для мене це: простий біг трусцою навкруг озера, фітнес, і будь який вид спорту, якщо ви займаєтесь ним тільки раз в тиждень, тобто зібратись пограти футбол чи щось інше це не спорт.
Спорт для мене це від чотирьох і більше тренувань в тиджень, коли ти готуєшся до змагань, обласного, всеукраїнського чи міжнародного рівня, коли в тебе є мета завоювати звання КМС чи МС.

 

Тепер більше розкажу про мої заняття фізкультурою і спортом.
Ну думаю більшість з вас в дитинстві грали футбол і моє дитинство теж не обминуло цей вид спорту, у «горішньому пралі» рубались зранку до ночі, робили всякі чемпіонати між вулицями і всяке таке.
Десь в 3 класі почав ходити в зал вільної боротьби, але ходив туди в
 більшості щоб подурачитись, а от 5-6клас вже почав більш серйозно тренуватись, саме в 6 класі виграв чемпіонат області, після чого в мене був ультиматум, або я ціле літо буду їздити в Коломию в зал вільної боротьби на тренування, або буду пасти корову в баби, ну я особо довго не думав вибрав перший варіант. Після цього в житті появився великий спорт. Чому саме так написав, бо коли в тебе шість тренувань в тиждень, а літом десять тренувань в тиждень то поіншому не може бути. Зранку ходив в школу, потім біг додому збирав сумку і їхав в Коломию на тренування. В такому темпі пройшло 4 роки, правда останній рік коли вже навчався в коледжі то жив на квартирі в тети бо я би просто не стягнув їздити туди сюди. За цих чотири роки, виграв декілька разів область, був учасником Чемпіонатів України, ставав призером міжнародних турнірів. Але саме головне що мені дав зал, це багато друзів, сформував характер, пунктуальність і відповідальність.

 

Після того як залишив зал, почав грати футбол за село, а на 3-4курсі почав ходити на тренування в коледжі по футзалу.

Крім того з 8класу почав активно кататись не велосипеді і разом з однокласником і другом дитинства Олександром Коцабою, почали будувати траси в ліску, а потім проводити змагання з велоспорту. Перші змагання ми провели у 2007році. Велосипед мене теж нормально накрив, я почав багато катись в лісі, потім відкрив для себе такі стилі як Freeride (це коли ти тягнеш велосипед на г.Говерла, або якусь іншу, а потім звідти їдеш вниз) і Downhill (ще називають швидкісний спуск, тут уже підготовлена траса, старт по одному і на час, хто покаже найшвидший час той і виграв). За весь час катання на велосипеді був учасником Кубків і Чемпіонатів України з швидкісного спуску серед любителів, також приймав участь у Чемпіонаті Україні з велотуризму і їздив категорійні вело-походи.

У 2010 став засноваником команди Вело-Підгайчики, де разом з однодумцями збирались на різні покатухи, знімали відео, приймали участь і проводили самі змагання одними з останніх були шкільні змагань з велотуризму. Надіюсь, що цю традицію продовжимо, можливо, навіть цього року, бо є кльова ідея як такі змагання зробити ще цікавішими.
Після того як поступив в університет мій спорт поступово перейшов у фізкультуру. 
У березні 2019 я попав у хокену команду Коломийські Вовки і потрохи почав з фізкультури повертатись в спорт, тому останні роки і аж до сьогодні треніруюсь зимою на ковзанах а літом на роликах але саме головне завжди з клюшкою і шайбою.